4.7.2012

Hoikilla ihmisillä on myös tunteet!




Nyt tulee vähän mietteitä hoikista ihmisistä ja kuinka meidän näkökulmasta asiaa katsotaan. Minä, Anna oon aina ollut pieni ja luonnostaan hoikka. Tarhassa kerrottiin aina mun vanhemmille että mihin ihmeeseen toi teidän tyttö ruokaa lataa kun  missään ei näy, syö kuin hevonen. Oon aina rakastanut ruokaa, syönyt kaikkea ja odottanu seuraavaa ateriaa :P Kotona ollaan aina syöty monipuolisesti ja suurimmaksi osaksi terveellisesti. On ollut kuitenkin karkkipäiviä ja herkuttelu viikonloppuja. En oo koskaan ollut se himourheilija joka liikkuu päivittäin ja käy salilla, tosin oon pelannut tennistä, salibandyä, tanssinut vapaa-ajalla ja käynyt lenkillä elämäni jossain vaiheessa. Ihailen ihmisiä jotka aktiivisesti käy salilla ja treenaa säännöllisesti sillä lihakset ovat niin kauniita! Miten pysyn tässä kunnossa mitä olen tällä hetkellä? Mulla on hyvät geenit, molemmat vanhemmat ovat hoikkia enkä oikeesti lihoa nopeesti. Söin työharjoittelun aikana 50 päivää amarillossa enkä lihonnut kiloakaan, hmm ehkä se sanoo jo mun geeneistä jotain. Oon luonnostaan hoikka enkä voi sille mitään. Oon tosi kiitollinen siitä ja vielä kun saan kasvatettua vähän enemmän lihaksia oon täysin tyytyväinen. 

Nu kommer det lite tankar kring smala människor och hur vi ser på saken ur vår synvinkel. Jag Anna har alltid varit liten och naturligt smal. I dagis berättade de alltid för mina föräldrar att vart går all mat jag äter då jag ändå är så liten, hon äter ju som en häst. Har alltid älskat mat, ätit allt möjligt och väntat på följande maträtt :P Hemma har vi alltid ätit mångsidigt och för det mesta hälsosamt. Vi har ju ändå haft våra godisdagar och myskvällar med god mat. Har aldrig varit den som sportar dagligen och gymmar, dock har jag spelat tennis, innebandy, dansat på fritiden och varit ute och joggat i något skede av mitt liv. Jag beundrar människor som aktivt besöker gymmet och tränar regelbundet eftersom musklerna är så fina! Hur håller jag mig i denna form jag är nu? Jag har helt enkelt sjukt bra gener, båda föräldrarna är naturligt smala och jag går inte snabbt upp i vikt. T.ex. jag åt under min praktiktid 50 dagar på amarillo och gick inte upp ett enda kg, hmm kanske det redan säger något om generna. Är naturligt smal och det hjälps inte. Är jätte tacksam över det och ännu när jag får lite muskler till är jag så nöjd.




Hoikkana oleminen ei tosin aina oo mitään herkkua koska mun tunteita ollaan loukattu niin paljon ja vieläkin saa kuulla niin paljon potaskaa. Ihmiset luulee aina että hoikkia voi haukkua luurangoiks niin paljon kun vain haluaa loukkaamatta niitä koska miten nyt laihat ihmiset ottais itteensä? No voin sanoa ettei oo kiva kuulla koko ajan että oi voi kun on aivan liian laiha tai enkö syö mitään tai että vaatteet muka tippuu päältä. Kaikki noi on jääny niin pahasti mieleen ettei aina edes haluas pukeutua shortseihin koska pelkää ihmisten haukkuvan ulkokuvaa. 

Att vara smal är inte alltid ens skönt för mina känslor har  blivit så sårade och ännu får jag höra så mycket skit. Männsikorna tror att bara för att man är smal att man kan kalla en för skelett utan att såra oss för hur skulle nu smala människor någonsin kunna ta åt sig? Kan säga att det inte är alls roligt att konstant få höra att man är för smal eller frågor om jag äter något eller att mina kläder faller. Allt har memorerats så starkt i huvudet att jag inte alltid vill ens ha på mig shorts för jag är rädd vad människorna säger om min kropp. 



Pyydän nyt teitä miettimään kunnolla ennen kun lähette sanomaan jotain sillä oli ihminen sitten ylipainoinen tai luonnostaan laiha ei ole hauskaa kuulla haukkuja. Ilkeät kommentit voivat jäädä muhimaan niin pahasti että se käynnistää jonkinmoisen syömishäiriön joka voi jossain vaiheessa uhata henkeä. Netissä on varmasti mukava haukkua anonyymisti jotain ihmisiä mutta se ei missään nimessä tunnu vähemmän loukkaavalta kun sen lukee ruudusta. Kaikki on syntynyt sen näköiseksi mitä on ja jos on luonnostaan kurvikkaita ja hoikkia ihmisiä, niitä ei pidä haukkua vaan puolestaan arvostaa. 

Ber er att tänka ordentligt före ni går och säger något eftersom vore människan då överviktig eller naturligt smal är det inte roligt att höra skällord. Elaka kommentarer kan bli fast i minnet så hårt att dom orsakar personen en ätstörning som kan till och med bli livshotande. På nätet känns det säkert roligt att skälla upp någon som anonym men tror ni att det på något sätt känns mindre när man läser den på rutan. Alla har blivit födda till det vi är och om en del är kurviga och andra är naturligt smala borde man inte bli sårad utan däremot uppskattad. 







9 kommenttia

  1. Ihanaa kun uskalsit kirjoittaa tästä! Olen 16 vuotta ja hirveän laiha!!! Ja olen kans saanut kuulla kaikkea...Nyt olen halunnut jo parin vuoden aikana lihota edes vähän että, saisi muotoja tms. Mutta ei vaan tule. En ole mikään anorektikko vaikka jotkut niin ovat ehkä luulleet. Terkkarini mukaan syön ihan normaalisti ja painoni kanssa ei pitäisi olla ongelmaa.
    Mutta kun itse haluaisin oikeasti lihota vähän enkä tiedä miten ja lihaksiakin oon yrittäny väsätä vähän käsiin mut en oikeen tiedä miten, pelkään että ne vain pienenisivät entisestään. Minusta sinä omistat upea kropan enkä käsitä miten sinulle on noi sanottu. Sillä minä 16- weee ja painan 45 :O kauheeta ja silti mulla ei oo mtn hätää! Onks sul ollu jotenki samanlaista mun ikäsenä?
    Mut toi gagan biisi on just hyvä tähän sun tekstiin! Ja kuitenkin tän mun oman hoikkuuteni myötä osaan varmasti arvostaa enemmän myös "lihavempiakin" ihamisiä. Me kaikkihan ollaan vaaaaan ihmisiä ja kaikki just sellaisia kuin ollaan. Kukaan ei oo täydellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit postauksesta :) Kyllä uskon että kun syö tarpeeks paljon jos kasvattaa lihaksia, se painokin nousee :) Täytyy vaan muistaa että me jotka ollaan luonnostaan hoikkia, ei meidän paino noin vaan nouse eikä sitä paitsi painolla aina väliä oo, kunhan se ei uhkaa terveyttä :) Itellä oli just samanlaista sun ikäisenä ja harmittaa se että otin niin paljon itteeni ne haukut etten muistanut nauttia siitä että pysyy hoikkana :) Kaikki ollaan mitä ollaan ja hei saadaan sentään olla iloisia ettei paino nouse jokaisesta herkutteluhetkestä :D

      Poista
  2. Nyt on ihan pakko kommentoida!! Miula on niin sama ollu ihan aina! oon hoikka ja lihon tosi vähän jos ollenkaan! Geeneissä kuulema myös :D
    miusta on tosi raivostuttavaa just se että jos ylipainoista haukkuu läskiksi, kaikki ymmärtää sen, mutta ei toisinpäin! hyvä et kirjotit tästä aiheesta, oon itekkin miettiny pitäiskö valistaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä :) joo on se kauheeta että sit tiettyjen vartaloista saa sanoa jotain vaan jos on hoikka. Aina pitää varoa sanojaan :)

      Poista
  3. Sitten kun sitä ikää tulee "enemmänkin" (sanotaanko 25+), aineenvaihdunta hidastuu eikä se paino pysy enää niin helposti kurissa. Ja kyllä raskauskin muuttaa paljon vartaloa ja kehoa ja myös sen toimintaa, joten kannattaa nauttia nuoruuden "helposta vartalosta" niin kauan kuin sellainen on :)
    t. omansa esikoisen jälkeen kadottanut :) (eikä ollut katkera avautuminen)

    Mutta kyllä sitä kaikenlaista saa kuulla, vaikka olisi minkä kokoinen tahansa. Jossei se ole hoikkuus tai läskit, se on sitten pihtipolvet tai iso nenä. Kyllä ihmiset välillä osaa olla aika kamalia :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ihmisten pitäis alkaa varoa enemmän mitä toisten vartaloista ja ulkonäöstä sanotaan koska ne kommentit jää kyllä ikävästi mieleen :/

      Poista
  4. Asiaa! Pakko nyt tulla kommentoimaan ku itekki saanu kuulla näitä ' ****n lauta ', ' kukkakeppi ', ' opettele syömää! ', jne. kommentteja, mutta ku en vaan voi sille mitään, et en liho sitte millään. Oon vitosluokasta (nyt menossa lukioon) lihonu n. 7 kiloo, koska oon oikeen kunnon lihottamalla lihottanu itteeni, muilta kavereilta oon kuullu et ne on viiden vuoden aikana lihonu kymmeniä kiloja, mä vaan 7.. Terveydenhoitajaki oli aluks huolissaa kasin terveystarkastuksessa ku painoo oli tullu vaa 3 kiloo vitosluokalta lähtien (nyt siis vajaa kahen vuoden aikana oon lihonu tohon kolmen kilon lisäks viis kiloo eli seittemä). Nyt oon kuullu vähemmän noita kommentteja ku oon ruvennu "lihotuskuurille", mut silti niitä vielä kuitenki tulee joiltaki tahoilta... ja syön ku possu oikeesti! Enkä harrasta erityisemmin mitää liikuntaa, mitä ny tanssia harrastin, mut siinäki reenit vaa kerran viikossa, joten en usko sen vaikuttaneen kovinkaan paljon. :o
    Pyydän anteeks jos (kun...) tästä tuli aiva liian sekava..! :D

    Ps. Oot upee, tää on yks mun lempiblogeista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on se jännä miten sit tietyt kommentit saa mietityttään että pitäiskö nostaa painoa kun koko ajan valitetaan :D Ite oon vaan päättänyt että mähän oon tän näkönen ja painan mitä painan koska tärkeintä on että tiiän olevani terve eikä oo mitään syömishäiriöitä :) Ei ollut ollenkaan sekava, kiva lukea sun kommentti :) Kiitoksia, toi merkitsee niin paljon :)

      Poista
  5. Anna I LOVE YOU! Your are my mentor and one of my best friends! Your new name is Answer Anna, becasue you always have a good answer and advie <3 <3 <3 <3

    VastaaPoista

So you have finally found me, tell me what's up? :) Thanks for your comment!! Besos :)