12.3.2012

Language Racism


Ajattelin tulla tänne purkaan vähän fiiliksiä joka liittyy kielen vihaamiseen. No varmaan suurin osa tajuu että oon suomenruotsalainen ja voin sanoa että tämähän ei ole kaikkien silmissä mikään rikkaus vaan koituu vihaksi. Kuuntelen tällä hetkellä Suomen euroviisuedustajan kappaletta ja katoin tuossa noita kommentteja kappaleen alla ja oon niin kyllästynyt tähän ruotsinkielen rasismiin!! Musta on aivan kauheeta lukea kuinka jotkut suomalaiset voi vihata toista äidinkieltään noin paljon? Siellä ihmiset kiroaa valintaa ja haluu muuttaa Suomesta pois vaan koska meidän toinen äidinkieli tuli esille. Millon tämä viha loppuu, meillä on muutankin tekemistä täällä maapallolla kun lähtee vihaan toisiaan jonkun kielen takia. Kielten osaaminen on rikkaus eikä pidä pelätä mitä kieltä puhuukin maailmassa. Mut on uhattu HAKATA koska puhuin ruotsia bussissa, miettikää, hakata, haloo mitä ihmettä!? Monesti analysoin ihmiset jotka istuvat mun ympärillä ja mietin kannattaako pitää turpansa kiinni ettei ite saa turpaan... Suomen ja Ruotsin välinen "viha" pitää olla leikkimielistä kuten urheilussa jolloin itse kannatan Suomea henkeen ja vereen mutta emmä nyt herranen aika vihaa ruotsin kieltä. Aaaaah mua kyrsii tää välillä niin paljon että vois vaan huutaa kalliolta kaikkee kiellettyä :D Joo eli tää ny oli tässä, halusin vaan tulla kertoon miltä tuntuu kun en saa 100% varmuudella puhua omalla äidinkielellä. 

Tänkte komma hit och slänga mina tankar hit i textformat som har med språk rasism att göra. Många fattar ju att jag är finlandssvensk och kan säga att många inte tycker det är en positiv sak att kunna tala svenska utan de anser det är något man skall hata. Lyssnar för tillfället på Finlands melodifestival sång och läste kommentarerna  nedan och kan bara säga att jag är så jävla trött på rasism angående svenska språket!! Tycker det är helt hemskt att läsa att mitt eget folk, finländare går och skriver skit kommentarer om sitt andra modersmål, hur kan man hata sådär mycket det andra officiella språket? Där skriver människorna och svär och vill flytta från Finland bara för att svenska språket kom fram. När slutar denna hat, vi har ju för fan annat att tänka på i världen än att hata ett språk. Att kunna språk är en rikedom och man skall inte behöva vara rädd att tala det språk man vill. Jag har blivit hotad att bli MISSHANDLAD eftersom jag talade svenska i bussen, tänk er MISSHANDLAD, vad i hela världen!? Jag analyserar ofta människorna runtom mig och funderar om jag vågar öppna munnen eller skall jag bara hålla käften så att jag blir inte slagen på käften. "Hatet" mellan Finland och Sverige borde vara lekfullt som t.ex. i sport där jag håller på Finland upp till 100% men inte går jag för det och hatar det svenska språket. Ooooh är så arg på grund av detta och kunde gå upp på en klippa och skrika förbjudna saker :D Japp nu har man då öppnat sig lite och berättat hur det känns när man inte kan tala sitt modersmål med 100% säkerhet.
Joo vois pistää kaikki ruotsinkielen vihaajat laulaan tuo kertosäe kaikille ruotsinkielisille :D 


Kunde tvinga alla som hatar det svenska språket att sjunga refrängen åt alla svenskspråkiga :D Mitä mieltä ootte kieli rasismista?

Vad tycker ni om språk rasism?

What do you think about language racism?


9 kommenttia

 1. Toi on kyllä niin totta. On naurettavaa vihata kieltä, mutta tässä maassa on jotenkin niin yleistä vihata kaikkee, oli se melkeen mitä tahansa. Mikähän siinä on että suomalaiset puhuu englantia, kirjottaa englanniks ja laulaa esim englanniks eikä siinä oo mitään ongelmaa, mutta sitten esim ruotsi aiheuttaa _vihantunteita_ vaikka sehän ois upeeta osata kieltä joka on suhteellinen haasteellinen, varsinkin mulle. Kielten osaaminen on rikkaus ja ei se suomikaan ehkä kovin järkevältä kuulosta ulkomaalaisten korviin. Plus pitää muistaa että kakskielinen maa on rikkaus!

  ♥ Donna / http://andrevei.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Surullista mutta totta, että ruotsin kieleen kohdistuvasta rasismista on tullu suomalaisille piintynyt tapa. :/ kyllä varmaan vielä ymmärtää, jos heittää pahaa tarkoittamattoman läpän, mutta sitten kun lähetään oikeesti uhkailemaan, niin mitä h*lvettiä suoraan sanottuna?! Toihan on törkeetä. :o

  http://sadehtivaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo :/ Sanotaanko näin että tietyillä busseilla en enää matkusta :D Läpät on kaikessa sallittua kunhan se nimenomaan on läppä eikä mikään vihanen uhkailu :D

   Poista
 3. totta puhut!

  tosin esim ahvenanmaalla osataan antaa samalla mitalla, siellä ei haluta käyttää suomalaisia paikannimiä (ahvenanmaa, maarianhamina..) koska ne pilaa "åland-brändin". öööö?? suomessa ois ihan kiva jos ois mahollisuus pärjätä myös suomen kielellä :)

  mutta niin, valitettavasti toi suomen ja ruotsin välinen viha/rakkaussuhde on joillekkin vähän liian vakava asia.. ei nyt kenenkään pitäis pelätä saavansa turpiin äidinkielensä takia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikissa paikoissa on varmasti jotain turhaa joista ihmiset valittavat ja ite oon kyllä sillä kannalla että suomen ja ruotsinkielen tulis olla tasavahvoja missä päin Suomea sitä sattuu olemaan :) Kakskielisenä arvostaa molempia kieliä ja haluais saada puhua mitä kieltä missä tahansa :)

   Poista
 4. så sant så sant! en av anledningarna varför jag flyttade från Finland :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. De e så synd när något så onödigt hat skall finnas i vårt land :/

   Poista
 5. "Mut on uhattu HAKATA koska puhuin ruotsia bussissa, miettikää, hakata, haloo mitä ihmettä!?" ÖÖÖÖ Anteeks mutta mitä vittua :o

  VastaaPoista
 6. Musta on ihan älytöntä, että oman kielen takia saa kuulla vittuilua tai yleensä jotain uhkailua. Ihan järjetöntä!!

  VastaaPoista

So you have finally found me, tell me what's up? :) Thanks for your comment!! Besos :)