13.12.2011

Luukku 13 - Lucia päivälle sahrami pullia (Lussebullar)




Tänään on 13. päivä joulukuuta ja samalla Lucian päivä joten mikäs sen parempaa kuin leipoa aitoja Lucia päivän Lussebullar joita syödään Ruotsissa. Tässä teille makoisa resepti! :) 

Idag är det den 13. december och samtidigt Lucia dagen så vad är bättre än att baka Lucia dagens lussebullar som äts i Sverige. Här har ni ett smakligt recept! :) 


Ainekset / Ingredienser
Noin 35 kpl / Ca 35 st

50 grammaa hiivaa / 50 g jäst
100 grammaa voita / 100 g smör
5 desiä maitoa / 5 dl mjölk
250 grammaa rahkaa / 250 g kvarg
2 pussia sahramia / 2 påsar saffran (1g)
1½ desiä sokeria / 1½ dl socker
½ teelusikallista suolaa / ½ tsk salt
Noin 17 desiä vehnäjauhoja / Ca 17 dl vetemjöl

Koristeluun rusinoita / Russin som dekoration

Sivele pullat kananmunalla / Pensla bullarna med ägg





Tee näin / Gör såhär

Murenna hiiva kulhoon. Lisää voi ja maito lasiin ja lämmitä seos kunnes voi sulaa ja seos on lämmintä ja kaada hiivan päälle. Lisää loput ainekset. Vaivaa taikina tasaiseksi. Jätä taikina kohoamaan noin puoleksi tunniksi liinan alle. Lämmitä uuni 225. asteeseen. Ota taikina käsiisi ja laita se jauhoiselle pöydälle. Jaa taikina 35 osaan ja tee niistä oman näköisiä pullia. Laita pullat leivinpaperille ja koristele pullat rusinoilla. Anna pullien vielä kohota noin 20 minuuttia ennen uuniin menoa. Sivele pullat vatkatulla kananmunalla ja paista pullat uunin keskiosassa noin 5-8 minuuttia. Anna valmiiden pullien jäähtyä pellillä.

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar och baka ut enkla lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.










4 kommenttia

So you have finally found me, tell me what's up? :) Thanks for your comment!! Besos :)